Zajímavosti

Harrison Ford promluvil o epilepsii své dcery

března 10, 2016

Také máte v oblibě filmy s Harrisonem Fordem? Mezi mé top patří hlavně příběhy Indiany Jonese. Dobrodružství, archeologie, vtip... Hlavního představitele jsem si vždy spojovala hlavně s jeho hereckou dráhou. Až nyní, v souvislosti s jeho vystoupením na slavnostním večeru organizace NYU Langone Medical Center's Find a Cure for Epilepsy and Seizures (zkráceně FACES) věnovaném tématu epilepsie, se můj vztah k herci posunul do jiné roviny: sounáležitost a pochopení. To jsou pocity, které ve mně jeho projev vyvolal.

Fotografie převzata z: https://cs.wikipedia.org/wiki/Harrison_Ford


První záchvat jeho dcery Georgie se objevil stejně jako u mého syna v dětském věku během spánku. Problémem u Fordů však byla diagnóza. Georgia dostala léky na migrénu. Další záchvat se objevil po dalších několika letech na pláži v Malibu. Herec si říkal, že žije v Los Angeles, kde jsou jedni z nejlepších lékařů na světě a očekával, že se o jeho dceru postarají. Nicméně ani tentokrát k přesné diagnóze nedošlo. Po dalším záchvatu, který dceru Harrisona Forda postihl při studiích v Londýně, se rodina obrátila právě na lékaře v New Yorku, kdy konečně došlo ke konstatování diagnózy epilepsie, nasazení vhodných léků i terapie.

"Když máte milovaného člověka, který trpí touto nemocí, může to být zničující. Víte, jak to ovlivňuje jeho život, jeho budoucnost, jeho příležitosti a chcete zoufale najít něco, co by to zmírnilo. Chcete najít způsob, jak by mohl prožít pohodlný a produktivní život."

Harrison Ford tímto vystoupením podpořil organizaci, která se zabývá vývojem léčby epilepsie. A veřejně vyjádřil obdiv a lásku ke své dceři. Otec hrdina.


Média se informacemi o vystoupení H. Forda jen hemží. Já čerpala z:
Harrison Ford Gets Emotional Discussing His Daughter Georgia's Epilepsy Battle: 'She's My Hero'. [online] In: www.people.com [cit. 10.3.2016] Dostupný z: http://www.people.com/article/harrison-ford-tearfully-reveals-daughter-has-epilepsy

0 komentářů

Budu ráda za Vaše komentáře a popis osobních zážitků k uvedenému tématu.

Doporučené články

ZAJÍMAVÉ ODKAZY

SCIENCE CAFÉ - přednáška Přemysla Jirušky o epilepsii
IBE, ILAE a EPILEPSY FOUNDATION nebo EPILEPSY SOCIETY - mezinárodní organizace věnující se epilepsii

ČESKÁ PODPORA NEMOCNÝCH EPILEPSIÍ